Opplev Strømstad og Skjærhalden

Strömstad - perlen på vestkysten

Den nordligste vestkysten av Sverige er Strömstad, en by som byr på vakker natur, forfriskende bad, delikatesser fra havet, shopping og et spennende natteliv. Befolkningen øker fra 13 000 til nesten 200 000 i løpet av sommersesongen, og det suser i byen. "Reketennis", havnemoro, rekedager og uforutsigbare dager gir deg minner som viser hva den svenske sommeren handler om.

 

Området har en rik historie. I et tett samarbeid med våre norske naboer anbefales turer til Fredrikstens festning. Det var her i Nord-Bohuslän som kong Karl XII. og hans "karoliner" opphold før angrepet på Norge. Her kan vi også finne spor etter vikingtiden og hvordan fiskere levde rundt århundreskiftet. Godt bevart og fremdeles brukt fiskebod funnet langs klippene og skjærgården. Trehus er vitne til den friske, saltfylte vinden, og det er den svenske vestkysten når du liker det best.

Det er her fortiden og deretter møtes. Strömstad har noe for hele familien. Eventyrland, spa, natteliv, god mat, dykking, fiske og historie. Eller hvorfor ikke nyte de late dagene ved broen eller på stranden?


Hvaler paradis i Østfold

Hvaler er en gruppe på 833 øyer. Den største øya er Kirkøy, der Skjærhalden ligger, som også er hovedbyen. Befolkningen er over 4000 gjennom året, men øker til 40.000 om sommeren.
Hvalfiske, rekefiske og steinbruddøkonomi har påvirket øyene i mange generasjoner.

Et idyllisk sted, med mange vakre strender, selv midt i byen, turstier, en nasjonalpark, "Captain Neptune", mye historie, kafeer, restauranter og butikker. Å hoppe mellom øyene er enkelt med Hvaler-ferger.

En halvtime med buss kan du lett nå Fredrikstad for et bredere utvalg av restauranter og butikker.
For de som leter etter en enkel forbindelse mellom Oslo og Strömstad, er dette den perfekte ruten.
Med buss fra Oslo til Skjærhalden og deretter en stor skjærgårdstur med Vesleø II kommer du veldig enkelt til Strömstad.

Erbjudande Vesleøkortet

Ønsker du generøse tilbud fra de fleste cafeer, butikker og restauranter i Strømstad? Vesleø kortet tilbyr deg rabatter som gir ditt opphold i Strømstad det lille ekstra. Perfekt for deg som gjerne besøker Strømstad mer enn en gang i året.

Be om informasjon om Vesleø kortet når du reiser med Vesleø II